myllyrakennus

Myytävä kohde sijaitsee hyvän kulkuyhteyden varrella, Taalintehtaalle vievä tie on lähellä, Påvalsbyn kylässä ja parhaiden leipävilja alueiden keskellä.

Kokonaisuuteen kuuluu kuvassa näkyvän myllyrakennuksen lisäksi asuinrakennus, jossa on 3 h ja keittiö sekä sauna yht n 82 m2, toisessa päässä on tstohuone ja laboratoriotila yht. n 50 m2, tämä osa käy myös asunnoksi, näiden tilojen välissä on tuo saunatila ja pesuhuone, yht n 10 m2.
 
Muut rakennukset ovat vanha navetta (2 krs), jossa autotalli  ja varastotilaa sekä vanha puinen varastorakennus. Myllyrakennuksen pinta-ala on n 560 m2, mylly on monessa kerroksessa.
 
Tontit ovat Mjölnars 5300 m2, Bergulla 5200 m2 ja Bergbacka 4300 m2.
Iso peltinen varastohallimme paloi tammikuussa 2020 mutta sen olemassaolevaa betonilaittiaa voidaan hyödyntää ja rakentaa jotain uutta, tila on 360 m2.
 
Piha alueella ovat myös neljä isoa betonisiiloa, jotka vastaavat myös nykyvaatimksia, siilojen vetoisuus on 4 x 100 000 kg. 
 
Myllyn mahdollisuuksista;

Ruisjauhon valmistusta varten on kolme kovateräsvasaramyllyä, joiden kautta saadaan päivätuotantona noin 12000-15000 kg jauhoa tarvittaessa. Myllyllä on käytössä neljä vehnän valssiparia, joiden kapasiteetti työpäivää kohden on n 2500 kg vehnäjyviä, joka tarkoittaa vehnäjauhona 1200-1500 kg päivässä. Vehnäjyvästä muodostuu myös vehnälesettä, jota olemme pakanneet 20 kg säkkeihin.


Erilaisia jauhosiiloja on myllyssä runsaasti pihalla olevien betonisiilojen lisäksi, mm. vehnäsiiloja, vetoisuus 30 000 kg (max) ja ruissiiloja, vetoisuus 70 000kg (max). Kaikki nämä siilot ovat vesivaneri rakenteisia.


Säkitys on automaattista, käytössä on kaksi säkityslaitetta (venttiilisäkitystä varten) vehnää varten (25kg) ja toinen joka säkittää 25-40kg, on ruisjauholle ja/tai erikoisgrahamia varten.

Koko toiminta kulkee suljetussa tilassa ja on kolme tarkistusseulaa sekä kahdessa eri pisteessä sijaitsevaa magneettia erottamassa jyvistä mahdollisia metalliesineitä.


Myllyssä on myös irtojauhopakkaus järjestelmä, pakkaus tankkiautoon tarvittaessa tapahtuu myllyn sisätiloissa eikä ole säästä riippuvainen. Tällöin toimituserän on kuitenkin oltava tuhansia kiloja yhdelle asiakkaalle.


Mylly on toiminnassa ja joka työpäivä viljaa jauhetaan ja toimitetaan tilausten mukaan eri asiakkaille. Asiakkaita ovat leipomot, tukkuliikkeet ja vähittäiskaupat.

Myllyn tekniikka on vanhaa mutta toimivaa.

 
                                              kuva www.vvs.kuvat.fi
 
Oy Kemiön Mylly - Kimito Kvarn Ab, Kemiön Mylly, 25700 Kemiö, Puh. 02 423 102Mobiili