kuva www.vvs.kuvat.fi

 

HUOMAA, KUN TEET OMIA TUTTUJA LEIVONTAJUTTUJASI NIIN KOTIJAUHOJA KEMIÖN MYLLYSTÄ TARVITSET VÄHEMMÄN.

 

PULLAANKIN KÄYTÄ PUOLET SÄMPYLÄJAUHOA, PULLA TULEE HIEMAN TUMMEMMAKSI, MUTTA NIIN MAUKKAAKSI

 
(jos haluat jakaa oman hyvän ohjeesi myös muille KOTIjauhojen käyttäjille, laita sähköpostia, kiitos)
 
 Hyviä leivontaohjeita mm täältä;           www.martat.fi/ruoka/reseptit 
 
 
*********************************
 

SÄMPYLÄ

 

5 DL VETTÄ TAI MAITOA

50 G HIIVAA

1 TL SUOLAA

1-2 RKL SOKERIA TAI SIIRAPPIA TAI MUUTA MAKEUTUSTA

6 DL SÄMPYLÄJAUHOJA (ERIKOISGRAHAM)

6 DL VEHNÄJAUHOJA TAI 12 DL VAIN SÄMPYLÄJAUHOJA

½ DL ÖLJYÄ, ESIM OLIIVI, RYPSI

 

LÄMMITÄ NESTE KÄDENLÄMPÄISEKSI JA KAADA KULHOON. MURENNA HIIVA JOUKKOON. LISÄÄ MAUSTEET JA JAUHOT OSISSA, LISÄÄ ÖLJY. VAIVAA TAIKINAA KUNNES SE IRTOAA KULHOSTA HYVIN, TARVITTAESSA LISÄÄ HIEMAN ÖLJYÄ JA JÄTÄ OSA JAUHOISTA LEIVONTPÖYDÄLLE ODOTTAMAAN. PEITÄ KULHO JA ANNA TAIKINAN KOHOTANOIN KAKSINKERTAISEKSI. KAADA TAIKINA JAUHOTETULLE LEIVONTYAPÖYDÄLLE JA JAA KAHTEEN OSAAN. LEIVO TANKOJA, JOISTA VOIT HALUTESSASI PYÖRITTÄÄ SÄMPYLÖITÄ TAI PAISTA KOKONAISENA. Muista kuitenkin kohottaa leivät ennen paistamista liinan alla lämpimässä paikassa. Paista n 10-15 min. 225 astetta.

 
*****************************
 
 

MARJAPIIRAKKA  (helppo ohje)

 

4 DL PIIMÄÄ

1/2 - 1 DL JUOKSEVAA MARGARIINIA TAI ÖLJYÄ (OLIIVI, RYPSI)

1-2 DL SOKERIA

2 DL VEHNÄJAUHOJA

2 DL SÄMPYLÄJAUHOJA

1/2 DL KEMIÖN MYLLYN VEHNÄLESETTÄ

1 ½ TL LEIVINJAUHETTA

1 TL SOODAA

 

PINNALLE MUSTIKOITA TAI MUITA MARJOJA 5-8 DL  TAI OMENAKUUTIOITA / LOHKOJA JA HIEMAN SOKERIA JA HILLOSOKERIA (KANELIA), 1/2 DL VEHNÄLESETTÄ

 

SEKOITA KAIKKI TAIKINAN AINEET KESKENÄÄN JA TARVITTAESSA HIEMAN LISÄÄ JAUHOJA. TAIKINA SAA OLLA LÖYSÄHKÖ. LEVITÄ LEIVINPAPERIN PÄÄLLE UUNIPELLILLE (ISO UUNIPELTI; TEE ANNOS 1,5 KRT JOS HALUAT PAKSUMMAN POHJAN). PAISTA 200 ASTEESSA N 30-35 MIN.

JOS LEIVINPAPERI TEMPPUILEE NIIN KASTA ALAPUOLI, PYSYY SILLOIN PAIKOILLAAN. 

 

PUOLIANNOSTA PYÖREÄÄN PIIRAKKAVUOKAAN ON RIITTÄVÄ MÄÄRÄ

PIIRAKKAVUOKA (HALK. N 23 CM) JA PAISTOAIKA N 25 MIN. VOITELE VUUAN POHJA.

 
****************************
 

 HELPPO ANANASKAKKU

 

100G VOITA, melko sulatettuna

1 DL HIENOSOKERI

3 MUNAA

2 DL VEHNÄJAUHO

1 DL SÄMPYÄJAUHO

2 TL LEIVINJAUHETTA

1 TLK ANANASMURSKA LIEMINEEN (227G)

VATKAA RASVA JA SOKERI, LISÄÄ MUNAT YKSITELLEN, LISÄÄ JAUHOT JA LEIVINJAUHE, LISÄÄ ANANAS LIEMINEEN, JAUHOTA KAKKUVUOKA TAI KÄYTÄ SILIKONIVUOKAA, PAISTA 175 c, N 53 MIN.

 

 




Oy Kemiön Mylly - Kimito Kvarn Ab, Kemiön Mylly, 25700 Kemiö, Puh. 02 423 102Mobiili